Headerbild

Kategorier

Covid 19 uppdatering

2020-04-15 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Information från styrelsen ang Covid 19

 Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och det är fortsatt inte säkert att vi alls kommer att kunna öppna.

Vi jobbar för att eventuellt kunna öppna hallen under perioden v18-23, därefter utvärdera.

 

För att kunna göra det så behöver vi din hjälp. Det vi i styrelsen vill att du ska göra är att skicka ett mail till oss där du anmäler intresse att träna under v18-23, ange även om du kan tänka dig att vara väggansvarig.

 

Du som vill vara med i en träningsgrupp, skicka ett mail till styrelsen på info@arekk.se. Senast 19/4 23:59 vill vi ha din anmälan. Ange även om du kan tänka dig att vara väggansvarig

 

Det vi kommer att göra sen är att skapa grupper med väggansvarig varje pass. Schemats utformning beror på hur många anmälningar vi får, samt hur många som kan tänka sig vara väggansvariga. Det bygger alltså på medlemmarnas deltagande och engagemang. Schemat kommuniceras ut via mail.

 

Om vi kan öppna igen så gäller nya rutiner som bygger på några regler som vi alla måste följa:

 

  • En ny rutinpärm utformad av styrelsen med tydliga rutiner som ska följas och fyllas i efter varje pass, här finns städlistor för dagligstäd och veckostäd som ska signeras. Väggansvarig ser till att listan fylls i.

 

  • Dagligstäd innefattar avtorkning av madrasser och golv, alla dörrhandtag som används, sittbänk och ledstång i trapp, köksbänk samt handfat inne på toaletten innanför köket.

 

  • Veckovis städning sker enligt roterande schema och innefattar noggrannare städ av träningslokalen, dammsugning mellan matta och vägg innan våttorkning, städ av kök och toalett, golv och spegel, tömning av sopor och tvätt av moppgarn. Sortering av grepp/skor i förrådet under campusen.

 

  • Kontaktuppgifter till styrelsen samt väggansvariga finns i pärmen vid frågor, samt schema för grupperna och klättrare som ingår i varje grupp.

 

  • För varje sammankomst ska närvarolistan fyllas i, detta blir ett underlag för styrelsen att kunna använda för att söka pengar via LOK stöd, eftersom pärmen innehåller personuppgifter är det viktigt att den hålls inlåst.

 

Se till att du har betalt din väggavgift innan 19/4. Annars hamnar du inte i någon träningsgrupp. 

 

Ingen prova-på klättring tillåten tills vidare. Ingen som känner sig sjuk får klättra. Endast flytande krita får användas. Eftersom vi tar på samma grepp så är det extra viktigt att tvätta händer ofta, före, under och efter klättring och inte peta sig i ansiktet. Håll avstånd, undvik okontrollerade fall och skador, klättra så att spotting undviks och klättra ej på din maxgräns, riskera inte att belasta vården i onödan.

 

 

FAQ:

  • Vad händer om väggansvarig inte kan komma? Kan väggansvarig själv fixa ersättare?

Väggansvarig kan kolla med någon annan av styrelsen utsedd väggansvarig om att täcka upp. Väggansvarig ställer in och meddelar ”sina” klättrare om ingen väggansvarig kan ställa upp.

 

  • Vad händer om det kommer någon oanmäld klättrare som har förtur på annan tid och maxantal inte uppnåtts?

Varje klättrare har tilldelade tider och har förtur till dessa. Maxantalet måste alltid följas, föranmäld klättrare har alltid förtur. Oanmäld klättrare som har förtur på annan tid får gå hem om maxtal överskrids.

 

PS. Styrelsen följer upp rutinpärmen varje månad, även det dokumenteras i pärmen.